SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kurslara ilgi giderek artıyor"

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Kemal Yılmaz, "Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, çeşitli kurslar açabiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2022 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Kurslara ilgi giderek artıyor"

YENİ DÖNEME HAZIRLIK
Yılsonu sergisiyle 2022-2022 dönemini kapatan Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurs sayısı ve çeşitliliği her geçen dönem biraz daha artıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Kemal Yılmaz, 12 kişinin başvurusuyla talep edilen kursun açılabileceğini belirtti.

 "KURSLARA YOĞUN İLGİ"
Koyun yetiştiriciliğinden avcı eğitimine, kişisel gelişimden piyanoya kadar hayatın her alanından kurslar açtıklarını söyleyen Yılmaz, " Son zamanlarda yeni kurs talepleri gelmeye devam ediyor. Bu talep artışı bizleri memnun ediyor" diye konuştu.
 
"5 AYDA 3 BİN 840 KURSİYER"
Geçen yılbaşından bu yana açılan 148 kursa toplam 3 bin 840 kursiyer katıldığını anlatan Yılmaz, "149'uncu kursu ise geçen hafta avcı eğitimi adıyla açtık.  Geçen yıl aynı dönemde açılan 50 kursumuza bin 122 kursiyerin katılmıştı" diye konuştu.
 Yılsonu sergisiyle dönemi kapatan Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurs sayısı ve çeşitliliği her geçen dönem biraz daha artıyor. Yılbaşından bu yana açılan 148 kursa toplam 3 bin 840 kursiyer katıldı. 149'uncu kurs ise geçen hafta avcı eğitimi adıyla açıldı.  Geçen yıl aynı dönemde açılan 50 kursa bin 122 kursiyerin katılmıştı.

"KURS İÇİN BAŞVURULARI BEKLİYORUZ"
Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Kemal Yılmaz, koyun yetiştiriciliği, avcı eğitimi, giyim ve el sanatları, halk oyunları, güreş, iş güvenliği, yabancılar için sosyal uyum ve yaşam, ilk yardım, süt sığırı yetiştiriciliği, kişisel gelişim, piyano gibi kursların yanı sıra voleybol, basketbol, futbol, meyve budama, arıcılık, tiyatro, hafızlık gibi kursların açıldığını belirtti.

Güzel yazı yazma sanatı olan hüsnühat kursunun 4'üncüsünü hazıran ayının sonunda açmayı planladıklarını ifade eden Yılmaz, ailecek gelip 4'üncü kursa katılmak isteyenlerin olduğunun altını çizdi. Yılmaz, "Hüsnühat kursumuz farklı kurslarımızdan bir tanesi. Talep gelmişti ve aylar önce açmıştık. Toplam 8 aydır sürüyor bu kursumuz ve dördüncüsünü açmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Yılmaz, yeni bir kurs açmak için 12 kişinin başvuruda bulunmasının yeterli olduğunu sözlerine ekledi.
Son zamanlarda yeni kurs taleplerinin gelmeye devam ettiğini söyleyen Yılmaz, "Bu talep artışı bizleri memnun ediyor. Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda eğitici, ihtiyaçların karşılandığı sürece her kursu açmaya hazırız" dedi.


 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.