SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kadın ve gençler daha çok okuyor'

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı dün gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2022 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2022 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Kadın ve gençler daha çok okuyor'

5 GÜNDE 5 BİN ZİYARETÇİ "KÜLTÜR VE SANATI HEP DESTEKLEYECEĞİZ"
Yenişehir'de Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde pazartesi günü açılışı gerçekleştirilen 3. Kitap Fuarı dün sona erdi. Yoğun katılıma sahne olan fuar, 15 yazar ve binlerce kitapseveri ağırladı. Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçedeki kültür sanat faaliyetlerini desteklemekten mutlu olduklarını belirtirken, organizasyonu üstlenen Genç Dağıtım'ın sahibi Osman Kalfa, 5 günde 5 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti.



"BU TÜR ETKİNLİKLER SIK SIK TEKRARLANMALI"
Gazeteci yazar Gürhan Adana da fuara katılan konuk yazarlardandı. Fuarla ilgili izlenimlerini paylaşan Adana, "Gençlerin ve çocukların ilgisi dikkat çekiyor. Üstelik aileler yanlarına çocukları da alıp geliyorlar. Kadın ve gençlerin son yıllarda kitaba ve okumaya yönelik ilgilerindeki artış sevindirici boyutlarda" dedi. Adana bu tür etkinliklerin ilçede sık sık tekrarlanması gerektiğini sözlerine ekledi.



YOĞUN KATILIM
İmza gününe, Kaymakam Rahmi Köse, Belediye Başkanı Davut Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Yenişehir Adliye Yazı İşleri Müdürü İsmail Ağa, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, İnegöl İŞ-KUR Müdürü Ahmet Baştürk, Hukukçu Yüksel Ağa, Anadolu Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Orhan Efe, Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman, Yenişehir Belediyesi İmar Müdürü Kamuran Toraman, 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Serpil Kayar, işadamları Ayhan Alpoğuz ve Metin Seçmen katıldı.


 
Yenişehir Belediyesi'nin Genç Dağıtım'la ortaklaşa düzenlediği 3. Kitap Fuarı, dün gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi. 5 gün süren fuarı yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, kitap fuarlarının gördüğü ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, bu tür etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceklerini belirtti. Genç Dağıtım Sahibi Osman Kalfa da, yazarlarla okurları bir araya getiren, yanı sıra her yaştan ve kesimden insanın gelerek kitapla tanışmasını, yeni çıkan kitapları edinmesini sağlayan bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti. Kalfa, "Yenişehir'de güzel bir organizasyona imza attık. Okuma konusunda bir kıvılcım oluşturabildiysek ne mutlu bizlere. Şiir dinletileri, kişisel gelişim konulu seminerler ve edebiyat söyleşileri gerçekleştirdik. Herkes, buradan çok memnun ayrıldı" diye konuştu.



     Fuarda, yazdığı kitapları imzalayan Gürhan Adana, “Yenişehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı başladı. Burada yazarlar kitaplarını tanıtarak okurlarıyla buluşuyor. Haziran ayında çıkan Yağmur Meleği ve önceki kitaplarımın burada tanıtımı yaparak okurlarımız ile buluşmaya devam ediyoruz. Bu güzel fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.










 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.