SON DAKİKA
Hava Durumu

"İstikrar ve güven iklimi güçlenecek"

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni finansal alternatif ve tedbirleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2021 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2021 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"İstikrar ve güven iklimi güçlenecek"

"YENİ FİNANSAL ALTERNATİFLER"
Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunulduğunu belirten Hatipoğlu, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımız, kur daha yüksek olacak diye Türk Lirası mevduatından dövize geçme ihtiyacı duymayacak" dedi. Hatipoğlu ayrıca, döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza ortaya çıkabilecek kur farkı Türk Lirası olarak ödeneceğini kaydetti. 
 
"ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Fon büyüklüğü 250 milyar liraya ulaşan bireysel emeklilik sisteminin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranının yüzde 5 daha artırarak yüzde 30’a çıkartıldığını ifade eden Hatipoğlu, devlet iç borçlanma senetlerinde stopajın da yüzde sıfıra indirildiğini söyledi. Hatipoğlu, "Yeni tedbirlerin istikrar ve güven iklimini güçlendirerek ekonomimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
"KUR FARKI İHRACATÇIYA TL OLARAK ÖDENECİK"
Hatipoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Lisans öğrencilerine 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira, doktora öğrencilerine 2 bin 550 lira aylık burs ve kredi verilecek. Bankadaki Türk lirası varlıklarında kur getirisi mevduat kazancının üzerinde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Bu işlem sonunda ortaya çıkabilecek kur farkı TL olarak ihracatçı firmamıza ödenecek."












 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.