SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hayallerinizin peşinden gidin'

Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı. 2020-2021 döneminde mezun olan öğrenciler için hazırlanan mezuniyet töreninde yapılan konuşmalarda eğitimin ve kişinin kendini geliştirmesinin ne denli önemli olduğunu dile getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2021 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2021 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Hayallerinizin peşinden gidin'



ÖZEL HABER: ERTAN ADANA
Yenişehir Belediyesi Su Deposu Kır Bahçesi'ndeki mezuniyet töreninde konuşan UÜ Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, "Üniversitemizde derslerin bir kısmını online yapmak zorunda kaldık. Eğitim öğretim hayatını aksatmadan dönemi tamamladık. Bunda yöneticilerin, idari personelin iş birliğinin önemli rolü var" dedi.



"ÖĞRENDİKÇE HEM SİZ HEM ÜLKEMİZ KAZANACAK"
     UÜ bünyesindeki meslek liselerinin öğrenci sayısının birçok üniversitenin öğrenci sayısından fazla olduğuna işaret eden Rektör Kılavuz sözlerini şöyle tamamladı:
 "Meslek yüksekokullarımızda toplam 20 bin öğrencimiz var. Meslek yüksekokulları öğretimini önemsiyoruz. Ara insan, ama aynı zamanda ana insan. Kontenjanlarımızın yüzde 98'lik bölümü doluyor. 67 yaşındaki bir rektöre bile hayat bir şeyler öğretiyor. Öğrendikçe kazanacak, siz kazandıkça ülkemiz kazanacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."
     Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ise öğrencilerden hayat boyu öğrenmeyi alışkanlık haline getirmelerini istedi. Seyitoğlu, "Hayat devam ediyor, her zaman umutlu olunuz. Çok çalışmanız gerekiyor. Gücünüze güvenin" dedi.



"SÜREKLİ ÇALIŞIN HAYAL KURUN"
      Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatay Taşkın ise şunları kaydetti: "Ne kadar gururlansanız azdır. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çalışmayı, öğrenmeyi hiç bırakmayınız. Sürekli çalışın, hayal kurun, hayallerinizin peşinden gidin" diye konuştu.
     Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik de okulun 1996 yılında kurulduğuna işaret etti. Prof. Dr. Sincik, " Okulumuzda 9 programda toplam bin 100 öğrenciye öğrenim veriliyor. Bugüne değin okulun 4 bin 100 mezun verdik. Nitelikli teknik eleman yetiştirme çabalarımız sürüyor. Bu yıl pandemi koşulları altında yüz yüze öğrenim vermek zorunda kaldık. Yolunuz, bahtınız açık olsun" diye konuştu.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.