SON DAKİKA
Hava Durumu

'Destek başvurusu için geç kalmayın'

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, devlet desteklerinden yararlanmak için başvuru süresinin 31 Aralık'ta dolacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Destek başvurusu için geç kalmayın'

     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, çiftçilerin devlet desteklerine başvuru yapmaları için son günün 31 Aralık olduğunu duyurdu. Tuna yaptığı açıklamada, bu yıl içinde doğan buzağılar için devlet desteğinin 375 lira ile 600 lira olarak belirlendiğini söyledi. Bu buzağı desteğinden yararlanmak için yıl sonuna kadar başvuruda bulunulması gerektiğinin altını çizen Tuna, "Müracaat etmeyen hayvan yetiştiricilerimiz bu desteklerden yararlanamayacaklar. Yenişehir'de 1 yıl içinde ortalama 12 bin buzağı dünyaya geliyor" dedi.

     Tuna ayrıca devlet destekleri ödemelerinde çiftçiden kesilen stopajların da geri ödenmesine yönelik bir uygulama başladığını ifade etti. Tuna, "Devlet destekleri ödemelerinde yapılan stopaj kesintileri geri ödenecek. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen çiftçilerimizin yıl sonuna kadar bağlı bulundukları Vergi Dairesi'ne giderek ya da e-devlet üzerinden işlem yaparak başvuruda bulunabilecekler. Çiftçilerimizin kendilerine getirilen bu haktan yararlanmaları için başvuru süresini geçirmemeleri gerekiyor" diye konuştu.




 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.