SON DAKİKA
Hava Durumu

"Çocuklar sağlık içinde büyüsün"

Bursa Medicabil Sağlık Grubu'nun, Özel Yenişehir Ata Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'yle birlikte düzenlediği Serebral Palsi Nedir? adlı seminer ilçede yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2021 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2021 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Çocuklar sağlık içinde büyüsün"

ÖZEL HABER: ERTAN ADANA
"SEMİNERE İLGİ EPEY YOĞUNDU"

Seminerin açılış konuşmasını Bursa Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Özcan Akan yaptı. Bursa Medicabil Hastane'si Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Aruser, fizyoterapistler Hatice Yemen ve Yunus Emre Ziyanoğlu serebral palsi hastalığıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiler. Sinanpaşa Külliyesi'ndeki seminerde dinleyici olarak çocuklarıyla birlikte yerlerini alan aileler konuşmacıları ilgiyle dinlediler. Çocuklarına hastalık tanısı konmamış ailelerin de bilgilenmek amacıyla salonu doldurdukları görüldü.


 
"PROJELERİMİZLE HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, engelli vatandaşlara hep sahip çıktıklarını, bu kapsamda onların hayatlarını kolaylaştıracak yasal düzenlemelerin yanında sosyal ve kültürel projeleri de hayata geçirdiklerini vurguladı. Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel ise belediye olarak diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da gerekli desteklerin sağlandığını hatırlatarak, bundan sonra da üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti.


 
Bursa Medicabil Sağlık Grubu'nun, Özel Yenişehir Ata Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'yle birlikte düzenlediği Serebral Palsi Nedir? konulu seminer ilçede yoğun ilgi gördü. Seminerde Bursa Medicabil Hastane'si Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Aruser, fizyoterapistler Hatice Yemen ve Yunus Emre Ziyanoğlu serebral palsi hastalığıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiler.

"HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, engelli vatandaşlara hep sahip çıktıklarını, bu kapsamda onların hayatlarını kolaylaştıracak yasal düzenlemelerin yanında sosyal ve kültürel projeleri de hayata geçirdiklerini vurguladı. Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel ise belediye olarak bu alanda gerekli desteklerin sağlandığını hatırlatarak, bundan sonra da üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti.



"EN SIK GÖRÜLEN ÖZÜRLÜLÜK"
     Bursa Medicabil Hastane'si Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Aruser, konuşmasında şu bilgileri verdi: "Pediatrik yaş grubunun en sık görülen fiziksel özürlülük nedeni olan serebral palsi, henüz gelişimini tamamlamamış olan beynin ilerleyici olmayan hasarı sonucu ortaya çıkan bir hareket ve postür bozukluğudur. Bu olay anne, bebeğe hamile iken olabileceği gibi doğum sırasında ve sonrasında gelişen çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Hadise beyinde ilerleyici değildir. Ancak kaslarda gelişen istemsiz kasılmalar zamanla kemik ve eklemlerde şekil bozukluğuna yol açar. Bu da çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılama zorluklarına yol açabilir. Tedavisinde fizik tedavi ve ortopedi bölümlerinin iş birliği önemli yer tutar."



"HAYAT KALİTELERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"
     Özel Yenişehir Ata Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Nurdan Kata şunları kaydetti: "Öncelikle 1 yıldır aktif şekilde faaliyette olan Ata Özel Eğitim ve Rehabilitasyon ailemizden kısaca bahsetmek istiyorum. Her şeyden önce işini çok seven ve büyük bir özveriyle çalışan bir uzman kadrosundan oluşuyoruz. Kadromuzun içinde, çocuklarımızın hayatlarına daha iyi dokunabilmek için uzman klinik psikologumuz ve özel eğitim alan öğretmenimiz gibi birçok deneyimli öğretmenimizin bulunduğunu altını çizerek belirtmek isterim.



     Biz kurumumuzda öğrencilerimizin mutlu bir birey olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Birey için hazırlanmış özel eğitim programları ile özel yöntemler ve araç gereçler kullanarak çocuklarımızın ilgileri, ihtiyaçları, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda onları hayata hazırlama gayreti içindeyiz.
     Kurum bünyesinde bulunan yeterli fizik tedavi materyalleri ile gelen bireye değerlendirme seansı ile başlayıp hastaya özel egzersiz çizelgeleri ve fizyoterapistlerimiz tarafından uygulanan manuel terapiler sonucunda hastalarımızın günlük yaşam aktivitelerini kalaylaştırmayı ve hayat kalitelerini artırmayı hedefimiz olarak görmekteyiz.
     Birçok bireyin yaşamına dokunarak hayatlarını daha bağımsız geçirmelerine ve ihtiyaçları, istekleri doğrultusunda fizik tedavi sürecimizi planlamaktayız.
     Ve bu süreçlerde olmazsa olmazımız olan aileleri de katarak ailelerimizi bilgilendirmeye yönelik sunumlar yapmaktayız.
     Biz işimizi aşırı seviyoruz, vicdanen rahat olamayacağımız hiçbir adımı atmıyor, aynı kararlılık, heyecan ve dik duruşumuzla uzun yıllar varlığımızı sürdürüp bünyemize yenileri katarak ve bugünkü seminerimizdeki gibi nice ilklerde yer almaya devam edip varlığımızı sürdüreceğiz.
     Katkılarından dolayı ve bu seminerde bizlere yer veren Özel Medicabil Hastanesi yönetimine ve değerli doktorumuz Yusuf Aruser'e teşekkür ediyorum."
     Seminere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çelik ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Bedel'in yanı sıra Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren, Yenişehir Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Çekil ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.