SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bin yıldır Anadolu'da mücadele veriyoruz'

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu Yenişehir Çiçeközü Köyü'nü ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2022 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Bin yıldır Anadolu'da mücadele veriyoruz'

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Yenişehir Çiçeközü Köyü'nü ziyaret etti. Çavuşoğlu, köy kahvesinde yaptığı konuşmada Anadolu coğrafyasının dünyanın en kıymetli coğrafyası olduğunu belirterek, "Bu coğrafyada yaşamanın güçlükleri var elbette" diye konuştu. Çavuşoğlu şunları kaydetti: ""Herkesi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Sizleri Ankara'da ağırlamıştık. Sizler kadirşinassınız. Sizler de bizleri ağırlıyorsunuz. Geçmişten günümüze doğru bir yolculuğa çıkarmak istiyorum sizleri. Geçmişimizi anlayamazsak, bugünümüzü tanımlayamaz, geleceği de şekillendiremeyiz. Ünlü İslam mütefekkiri İbn-i Haldun'un çok güzel bir sözü sözü var: 'Coğrafya kaderdir.' Üzerinde yaşadığımız, Türkiye dediğimiz bu kara parçası, Anadolu coğrafyası, bin yıldır bu milletin kaderini şekillendiriyor. Bin yıldan bu yana coğrafyanın vaat ettikleri, sundukları, yaşadıklarıyla anlamlandırıyoruz. Bin yıldır burada mücadele veriyoruz. Kıyasıya bir mücadele veriyoruz. Anadolu coğrafyası gibi aynı değerdi bir yer bulamazsınız. Fransa, İngiltere, İspanya'ya bakalım. Oralar bir gecekondu gibidir. Anadolu ise boğaz kenarında bir yalı gibidir. Bu yalının maliyeti var. Bedel ödemeye devam ediyoruz. Büyük mücadeleler verildi. Şehitlerimize rahmet diliyorum. 1920'li yılların ilk yarısından itibaren yeniden başladık. 23 Nisan 1920'de Meclis'imizi kurduk, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimizi tesis ettik. Ve yola koyulduk. O yıldan bu yana düşe kalka, ama büyük bir gayretle kalkınmak için, standartları geliştirmek için büyük bir gayret gösterdi. Yüz yıl önce çıktık yolculuğumuza. Kişi başı milli gelirimiz 8 bin 500- 9 bin dolar oldu. 100 yıl sonra 9 bin dolardayız. Bir başka ülke daha var. Hangi ülke? Almanya. Yani bizim gibiydi. Çalıştıracak nesli tükenmişti. Avrupa'dan komşu ülkelerden olduğu gibi Türkiye'den de işçiler gitti. Almanya'da milli gelir 45 bin dolar. Arada neredeyse 5 kat fark var. Almanya'da petrol mü var? Yeraltı zenginlikleri bizden çok daha mı güçlü? Anadolu'yla mukayese edilebilir mi? Türkiye müstesna bir coğrafya. Alman mı daha zeki? Hayır. Biz mi tembeliz? Hayır, biz de çalışıyoruz. Soru şu: Bizden 45 yıl sonra başlayan Almanya'nın milli geliri neden 45 bin dolar? Buna ikna edici bir yanıt bulursak, ülkemizde olan bitenleri tasavvur etmemiz hiç de güç değil. 1950'de Türkiye'nin milli geliri 200 dolar, Almanya'nın 50 dolar. Bakın bu anlamlandırılamadığı takdirde biz de sürekli emeklemeye, diz çökmeye, arafta beklemeye devam ederiz. Anadolu coğrafyasında yaşayanlar, önüne çıkarılan fotoğrafın ön yüzünü değil, arka planında dönen dolap var mı, bir perde var mı diye düşünmesi gerekir. 100 yıl önce denize döktüklerimiz buradan giderken, bize ilişkin hesabı kapatmadılar. Buradan giderken kendilerinin zihni sömürgecilerini burada bıraktılar."

"ALTYAPI YENİDEN YAPILACAK"
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de 2014-2019 yıllarında çok güzel çalışmalara imza attıklarını anlattı. Çelik, "Ben Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Her kademe çalışmanın içindeyiz. Siyasi anlamla baktığımızda çalışma bölümündeyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile sizlere hizmet için çalışıyoruz. Köyümüzün altyapısına bu yıl başlıyor ve yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Burada seçim sonuçlarında aldığımız sonuçlar hep memnun etti. Bundan sonra da aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"2023 SEÇİMLERİNE ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"
AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu da partisinin iktidarları döneminde gerçekleştirilen projeleri anlattı. Hatipoğlu, "2023 seçimlerinde bizler de sizler de çok çalışmalıyız" diye konuştu.
Köy kahvesindeki ziyarete katılan Çiçeközü Derneği Başkanı Fikret Kirişçi ise Ankara gezisini anlattı.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.