SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bedavaya talim yok'

Yenişehir'de firmalara tohumluk mısır yetiştiren ve mağdur edilen çiftçilerin katıldığı toplantı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2022 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
'Bedavaya talim yok'

 Yenişehir'de geçen yıl ekim dikim sezonunda bazı çiftçiler, firmalara sözleşmeli ekim kapsamında yaptıkları tohumluk mısır ekimlerinde mağdur edildiklerini öne sürmüşlerdi. Önceki gün ilçede Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda yetkililerle mısır yetiştiricisi çiftçiler bir araya geldi.

Toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürü, konunun görüşülerek çözüme kavuşturulması gerektiğine işaret etti. Aygül şunları söyledi: "Geçen sezon firmalarla fiyat ve rekolte bakımından çeşitli sorunlar yaşandı. Siz çiftçilerimizin sorun ve taleplerini dinleyip alım yapan firma yetkilileriyle de görüşeceğiz. O toplantıyı da hafta yapmayı planlıyoruz. Üretimde sıkıntı var. Bu sıkıntılar firmalar tarafından giderilmedi. Çiftçinin aleyhinde hükümler varsa, sözleşmelerde değişiklikler yapılmasını sağlayacağız. Firmalar sözleşme imzalatmadan önce, Ziraat Odası'nın hukukçuları tarafından bu sözleşmeler incelenecek. Böylece olası sorunlar baştan çözümlenebilir. En geç 10 gün içinde bir yol almayı hedefliyoruz. Birinci önceliğimiz üreticimizin mağdur olmamasıdır. Sizin aleyhinize olacak hükümlerin sözleşmelerde uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Biz tarafsızız, ama taraf tutmamız gerekirse sizin tarafınızdayız."

Yenişehir Ziraat Odası ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş da geçen sezon yaşadıkları sıkıntının aynısını önümüzdeki sezon da yaşamamak için tedbir alacaklarını anlattı. Sizlerden aldığımız bilgiler ışığında firmalarla masaya oturacağız" dedi.

Toplantıya katılan Yenişehirli mısır yetiştiricileri tohum ekim tarihlerinin netleştirilmesi gerektiğini ve önce dane mısırların ardından tohumluk mısırların ekilmesi gerektiğini anlattılar.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.