SON DAKİKA
Hava Durumu

"Bahar geldi ağaçlar çiçek açtı çiftçi ise kara kara düşünüyor"

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, çiftçilerin tarımsal faaliyetleri sürdürmekte zorlandığını belirtti. Köse, "Bahar geldi ağaçlar çiçek açtı, tabiat uyanmaya başladı. Oysa çiftçi kara kışı yaşıyor. Arı sesleri, kuş sesleri arasında, parlayan güneşin altında kara kara düşünüyor" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Bahar geldi ağaçlar çiçek açtı çiftçi ise kara kara düşünüyor"

ÖZEL HABER - MUSTAFA EFE



    Son yıllarda ihracatın da azalmasıyla birlikte ürünlere pazar bulunamadığını söyleyen Köse, "Çiftçinin borçları artmış, geçen yıl 110 lira olan gübrenin çuvalı 180 lira olmuş. Yemin fiyatı iki katına çıkmış. İlaç, tohum, mazot ve işçilik çok pahalı. Tarımsal su ve elektrik yükü taşınamaz durumda" dedi.

     Gıdanın insan yaşamı için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Köse sözlerini şöyle tamamladı: "Öyleyse ihmale gelmeyen bu sorunların bir an evvel üzerine gidilmesi gerekir. Çiftçinin borçları 5 yıl ertelenmeli. Çiftçiye, üretime devam edebilmesi için faizsiz, uzun vadeli yeni kaynak verilmeli. Gübre, mazot, yem ve diğer girdilerin fiyatları makul düzeye çekilmelidir. Pazar olanakları artırılmalıdır. Tarımsal sanayinin önü açılmalıdır. Çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmelidir."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.