SON DAKİKA
Hava Durumu

"Atatürk'e hakaretlere sessiz kalmayacağız"

29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar'ın basın açıklaması şöyle:  "İnsanı insan yapan en büyük özellik iyi ve kötüyü ayırt etmek. Kadir kıymet bilmektir  diyebiliriz.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Atatürk'e hakaretlere sessiz kalmayacağız"

ÖZEL HABER: EBRU ERGÜL
"Atatürk'e hakaretlere sessiz kalmayacağız"

    Osmanlı Devleti nin son yıllarına bakalım. Görünen tam bir çöküntü ve felaket tablosuydu. Yıllar süren yıpratıcı savaşlar  sonunda yaşanan göçler, hastalıklar, ölümlerle bitap düşmüş yoksul halk  ve halkın tutumuna ilgisiz kalan  onları kaderleriyle  başbaşa bırakan iktidar sahipleri. . Yalnızca vergi ve asker toplanacağı zaman ambar olarak görülen   Anadolu halkı.. ve gerçekleri dile getiren halkın yanında olup  karşılığında sürgüne gönderilen aydınlar.. Toprak, itibar ve para ile birlikte  çok sayıda insanını kaybetmiş bir imparatorluk. Artık gözde bölgesi Rumeli de  sınırlarımız dışında kalmıştır. Tifo,  kolera, veba,  dizanteri  gibi salgın hastalıkların pençesinde göç etmeye çalışan halk.  Rumeli’den ve Arap illerinin de  kaybından  sonra sıranın Anadolu’ya geldiğini görenler,  son olarak Anadolu insanına dayanmak ve kurtuluş savaşını onunla yapmak gerektiğini anlarlar. Anadolu’da  bölgesel direnişler halinde filizlenen kurtuluş hareketlerinin başına geçerek bütün kuvvetleri  tek bir noktada toplayan Atatürk’ün, halkı, Kurtuluş Savaşı için harekete  geçirmesi .  Sonuç; her türlü yoksulluk ve  yalnızlığa rağmen  her karışı şehit kanlarıyla kazanılmış bir vatan ve  bağımsızlık… Ve yine Atamızın öngörüleriyle modern ve gelişmiş bir cennet ülke…
Hepimiz iyi biliyoruz Atatürk, sadece bizim değil, tüm dünya ülkelerinin örnek aldığı bir deha, mazlum ülkelere ışık olmuş eşsiz bir lider. Yoktan  var ettiklerini  görmemek mümkün mü ?  Bugünümüzü  onun  sayesinde yaşadığımızı   inkar etmek  olabilir mi?

Bir bilge şöyle diyor:
     "Işık her yere dolduğunda karanlık kaybolur ama aslında karanlığın kaçtığı falan yoktur. Karanlık zaten hiç yoktur, söz konusu olan ışığın bulunmamasıdır sadece’’.
     Evet ışık 1919 dan beri var. hep vardı yine var ..hep var olacak. Sorun bazı zihinlerin hiç ışık almadığıdır…Işığı kabullenmek ,gerçeğe zihni  açmak fıtratlarına terstir çünkü.
Ama ışığı bir kez görenler karanlığa asla teslim olmazlar… Bizler Ata'mızın ışığında onu içimizde sürekli yaşatarak, emanetlerine sahip çıkarak  ona duyduğumuz minnet ve saygıyla karanlıklara geçit vermeyeceğiz."

 Yenişehir 29 Ekim Kadınları Derneği  
 Kurucu Ekibi Adına
 Serpil Kayar

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.