SON DAKİKA
Hava Durumu

"19 Mayıs ruhu iyi kavranmalıdır"

Yenişehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman, "102 yıl önce içteki ve dıştaki düşmanları yurdumuzdan kovmak için Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefi ve onun izinden gidenlerin anlayışına sahip çıkıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2021 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2021 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"19 Mayıs ruhu iyi kavranmalıdır"

Özel Haber: Kaan KOÇAK
     CHP'li Meclis Üyesi Tayfun Sırman '19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
     "Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve emperyalizme karşı mücadele etmek amacıyla Samsun'a çıkarken ırk, din, dil, mezhep farkına bakmadan halka güvenmiş, halkın gücüne, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet özlemine bel bağlamıştı. Mustafa Kemal, Samsun'a çıkarken her tür manda ve işgal anlayışını da elinin tersiyle itmiş, 'Bağımsızlık ve demokrasi benim karakterimdir' demiştir. Mustafa Kemal'in bu örnek alınması gereken anlayışı geçmiş siyasi egemenlik teorilerinin tümüne yönelik bir meydan okuma anlayışıdır. Bu anlayış ve inanç bağımsızlık savaşının zafere ulaştırılmasıyla önce Cumhuriyete, sonra demokrasiye dönüşmüş, giderek daha ileri, daha çağdaş, katılımcı bir uygulamayla hem bağımsız hem de laik cumhuriyetimizi bugüne kadar taşımıştır. Bütün bu sürecin altında, temelinde, başlangıcında 19 Mayıs ruhu, 19 Mayıs düşüncesi yatmaktadır. Bu nedenle 19 Mayıs 1919'un 102. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, Cumhuriyetimizin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve Cumhuriyet düşmanları ile Atatürk düşmanlarına karşı savunmaya çağırıyorum. Cumhuriyet'in 100. yılına yepyeni bir Türkiye'de gireceğimizi biliyorum.
     Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun izinden gidenleri saygıyla, şükranla selamlıyorum."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.