SON DAKİKA
Hava Durumu

Güzelyalı’da Ulaşım Rahatlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’dan Gemlik’e Devam Edecek Alternatif Yol Üzerinde Kamulaştırılan 4 Binayı Yıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Güzelyalı’da Ulaşım Rahatlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’dan Gemlik’e devam edecek alternatif yol üzerinde kamulaştırılan 4 binayı yıktı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte Güzelyalı’dan Kurşunlu istikametine devam edecek alternatif yol üzerinde kamulaştırılan binaların yıkımını teftiş etti. Başkan Recep Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımızın büyük çoğunluğu ulaşıma yapılıyor. Bir yandan şehir merkezinde, diğer taraftan da ilçelerdeki çalışmalarımız hızla sürüyor. Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’nde de eskiden beri ulaşımla ilgili önemli bir sıkıntı vardı. Artık bu sıkıntıya da çözüm buluyoruz” dedi.
Altepe, Mudanya içinden Güzelyalı istikametine, Güzelyalı’dan da Kurşunlu ve Gemlik istikametine gitmek isteyen vatandaşların sahildeki dar sokakları kullanmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, “Planda olup da gerçekte mevcut olmayan bu yol için Büyükşehir Belediyesi olarak startı vermiştik. Güzelyalı’nın tam ortasından geçecek olan bu cadde için 11 parselde kamulaştırma yapıldı ve 4 binanın da yıkılması gerekti. Bu binaların yıkımının ardından Güzelyalı içinde Eski Cami ile Yeni Büyük Cami arasındaki bu bölgenin, yani Mudanya’yı Kurşunlu Gemlik hattına bağlayan bu caddenin de imalatı başlamış olacak” diye konuştu.
Çalışmaların, Çakal Dere üzerindeki köprü imalatını da kapsayacağını ifade eden Başkan Altepe, “Köprü ve bu yeni yolla birlikte uzun zamandır beklenen alternatif yolumuz gerçekleşmiş oluyor. Güzelyalı’ya büyük değer katacak olan bu çalışma aynı zamanda bölge halkına büyük kolaylık sağlayacak” şeklinde konuştu.
Sadece kamulaştırma bedelinin 2 milyon TL (2 trilyon) tuttuğunu sözlerine ekleyen Recep Altepe, yıkımın ardından Güzelyalı’da vatandaşlarla da bir araya gelerek halkın nabzını tuttu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.