SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Türkiye Ve İslam Dünyası’ Bursa’da Tartışıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yıldırım’a Kazandırdığı İncirli Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Konferansların Bu Ayki Konuğu Yazar Ahmet Taşgetiren Oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
‘Türkiye Ve İslam Dünyası’ Bursa’da Tartışıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yıldırım’a kazandırdığı İncirli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansların bu ayki konuğu yazar Ahmet Taşgetiren oldu.
Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren, ‘Türkiye ve İslam dünyası’ hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Ahmet Taşgetiren, terör saldırıları neticesi hayatını kaybeden şehitleri anarak konuşmasına başladı. Türkiye’nin istiklal mücadelesine benzer bir mücadele içinde olduğunu anlatan Taşgetiren, “Bu topraklarda yüzyıllardır birçok etnik kavim barış ve huzur içinde yaşadık, şayit birlik olursak bunu devam ettirebiliriz” dedi.
Türkiye’nin 60’lı yıllarda yaşadıklarını şimdi Mısır’ın yaşadığını belirten Ahmet Taşgetiren, “Türkiye artık sorguluyor. Ne zaman bir ülkeyle görüşülse işkilleniyorlar. Batı dünyasının haksız tutumları sebebiyle ülkemiz uzun süredir bunları ve ittifaklarını sorguluyor. Küresel oyun bitmiyor. Bir yerlerde bir kumpas var, bu kumpas diyor ki, ‘Ben senin başına her türlü yapıyı bela ederim’. Öyle bir odak var ki, güçlü Türkiye’yi yok etmek istiyor. Kolay bir zamanda yaşamıyoruz. İslam dünyasının, Türkiye’nin idealleri, ümmet oluş hedefindeki istikametinin önünü kesmek isterler. O yüzden millet olarak dirençli olmak, zamanı iyi değerlendirmek, güçlenmek lazım. Diplomasinin arkasında ekonomik ve askerî gücümüzün de olması lazım. Bu 3 günde olacak iş değil, hepsinin bir koza gibi örülmesi lazım” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Ahmet Taşgetiren ile konferansı yöneten Selahaddin Kocaaslan’a teşekkür ederek, BUSMEK kursiyerlerinin hazırladığı Yeşil Türbe çinisi takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.