SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Etiyopya’ya yatırımlarınızı bekliyoruz’

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i ziyaret eden Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh, Yenişehirli yatırımcılara Etiyopya’da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
‘Etiyopya’ya yatırımlarınızı bekliyoruz’


HARUN SAK/YENİŞEHİR

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh’i, makamında ağırladı.  Büyükelçi Ayalew Gobezie Workneh, Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Elçi Müsteşarı Abdela Gultamo Nuri ile birlikte Başkan Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Workneh, temaslarda bulunmak için geldiği Bursa’dayken, davet üzerine Yenişehir Belediyesi’ni de ziyaret programına eklediğini söyledi. Etiyopya’nın gelişmekte olan bir ülke olduğunu da kaydeden Workneh, Yenişehirli yatırımcılara, kendi ülkesinde yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. “Etiyopya’da dostlarınız olduğunu bilin ve bizi ziyaret edin” diyen Büyükelçi Workneh, Etiyopya’da yatırımcılara özel ayrıcalıklar da sağlandığını kaydetti. Ayalew Gobezie Workneh, Başkan Çelik’i de Etiyopya’ya davet etti. Süleyman Çelik de  Büyükelçi Workneh’i Yenişehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek ortak çalışmaların altına imza atabileceklerini ve iş adamlarıyla birlikte ziyaret programı yapabileceklerini söyledi. Çelik, Etiyopya ile olan tarihi ilişkilerin kurulacak yeni bağlarla daha da ileriye taşınacağını kaydetti. Ziyaretin sonunda Süleyman Çelik, Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek hediyeler takdim etti. Büyükelçi Workneh daha sonra Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Meclis Başkanı Salih Hoşgönül ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı (YTSO) ziyaret ederek Yenişehirli yatırımcılara Etiyopya’da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. 

YTSO, Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ve Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Elçi Müsteşarı Abdela Gultamo Nuri’yi ağırladı.
Ziyarette Büyükelçi Workneh, temaslarda bulunmak için geldiği Bursa’dayken, davet üzerine Yenişehir’i de ziyaret programına eklediğini söyledi. Etiyopya’nın gelişmekte olan bir ülke olduğunu da kaydeden Workneh, Yenişehirli yatırımcılara, kendi ülkesinde yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. “Etiyopya’da dostlarınız olduğunu bilin ve bizi ziyaret edin” diyen Büyükelçi Workneh, Etiyopya’da yatırımcılara özel ayrıcalıklar da sağlandığını kaydetti. Ayalew Gobezie Workneh, YTSO üyelerini de Etiyopya’ya davet etti. Büyükelçi Workneh’i Yenişehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren YTSO Meclis Başkanı Salih Hoşgönül, Etiyopya’nın iş adamlarına sağladığı yatırım ve ticaret avantajlarını üyelerine aktaracaklarını söyledi. Hoşgönül, Büyükelçi Workneh ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek hediyeler takdim etti. Büyükelçi Workneh’in heyetinde BGU Tur Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ünlü ve Plant Global Ltd. Sahibi Tayfun Sırman da yer aldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.