SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev spor kompleksi hızla yükseliyor

Yıldırım Belediyesi’nin en önemli vizyon projelerinden biri olan dev spor kompleksinde inşaat çalışmaları hız kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2016 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Dev spor kompleksi hızla yükseliyor

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile inşaatı süren tesiste incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bütçesi onaylanan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait Ankara Yolu'na cepheli araziye yapılacak tesis 7 bin 919 metrekare bina taban, 22 bin 515 inşaat alanına sahip. Tesis tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma unvanını kazanacak. Bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzları, jimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak.
Yıldırım’a uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak önemli bir tesisi kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım için en büyük hedeflerimizden birisi de ilçemizi spor şehri hüviyetine büründürmektir. 250 bin genç nüfusu bulunan ve spor için büyük potansiyel barındıran bir ilçeyiz. Günümüz dünyasında teknolojinin ve iletişim araçlarının yoğun olarak kullanıldığı ortamda çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruyabilmenin en önemli yolu onları spora teşvik etmektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ile Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşasına başladık. 2017 yılının sonunda da kompleksimizi faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Hükumetimizin de destekleriyle bütün Yıldırımlı çocukların ve gençlerin istifade edebileceği yegâne tesisi ülkemize kazandıracağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapıp sosyal ve kültürel tesislerden istifade edeceği bu tesiste, aynı zamanda da uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kompleksimiz çocuklarımıza, gençlerimize ve Yıldırımlı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Şampiyonların yetişeceği spor kompleksinin Yıldırım’a büyük katkı sağlayacağını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandıracak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Başkanımızın göreve gelmesiyle kabuğunu kıran ve çehresini değiştiren Yıldırım, artık sporda da adından söz ettiren, uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan önemli bir şehir hüviyetine büründü. İnşâsı süren spor kompleksi tamamlandığında Yıldırım çok daha büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak ve adından söz ettirecek. Bu tesiste kendini geliştirecek çocuklarımız ve gençlerimiz belki de dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda Yıldırım’ı temsil edecek. Hükumetimizin destekleriyle son 14 yıldır geleceğimizin teminatı gençlerimize yatırım yapıyoruz. Spor arenasında elde edilen başarıları da bu yatırımların meyvesi olarak görüyoruz. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin yoğun çalışmaları sonucunda ilçeye kazandırılacak bu tesis Yıldırımlı hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.