SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de "Maksat Atalarımızı Anmak" sergisi

Yenişehir’de bir kişi "Maksat Atalarımızı Anmak" adıyla evinin önündeki alanda sergi açtı.Sergi eski çömlekler, eski televizyonlar gibi birçok tarihi eşyalardan oluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2016 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir’de "Maksat Atalarımızı Anmak" sergisi

Yenişehir Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan eski muhtar Mehmet Filiz'in (66) evinin önünde açtığı sergiye, mahalle sakinleri de ilgi gösterdi.
Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin, eski televizyon, radyo, yemek pişirmede kullanılan ocaklık, döven, hızar, değirmen taşı, ağaç kesme bıçkısı, tereyağı çömleği, yoğurt bakracı gibi çeşitli eşyalardan oluşan sergisini büyütüp, evini müze haline getirmek olduğunu söyledi.
Bunun için hiçbir beklenti içinde olmadığını vurgulayan Filiz, "Bu sergiyi oluştururken hiçbir beklentim yoktu. Amacım, nereden geldiğimizi unutmamak ve bunun yanında da atalarımızı anmak." dedi.
Filiz, atalarının 1896 yılında Rus ve Bulgar zulmünden kaçarak bu köyü kurduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
"Sergide atalarımızın kullandığı eşyaları sergiliyoruz. Sergiye köylümüz büyük katkı koydu. Yakın köylerden de gelip eski eşya bırakanlar var. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu sergiye katkı koymak isteyen olursa, köyümüze bekliyoruz. Duyanlar sergimize gezmek için köye geliyor. Gelenler görmeyenlere sergimizi anlatıyormuş. Bu yüzden sergimize her geçen gün biraz daha fazla ziyaretçi geliyor. Yetkililerden tek isteğim, bu sergiye camekanlı alan içine alması. Eğer böyle camekanlı bir sergi oluşturabilirsek, sergimiz çok daha ilgi çeker."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.